Praktisk information

Transport
Vi flyger oftast till Marseille och det går att hitta billiga flyg med alla möjliga olika bolag, Norwegian, Bryssel Airlines, Air France, Lufthansa m m. Man kan även flyga till Nimes (25 min från huset med bil) och Montpellier (ca 30 min från huset).

Vi hyr bil, relativt billigt, precis vid flygplatsen, Hertz t ex http://www.marseille-airport.com/shopping-services/services/car-rental. Ca 1 timmes bilfärd till huset. GPS brukar finnas i hyrbilarna. Vi har koordinaterna till huset.

Om man stannar ca tre veckor eller mer kan man ju överväga att bila ned. Vi har gjort det flera somrar i rad nu. Funkar perfekt med 1-2 övernattningar om man vill se något trevligt på vägen, t ex Annecy, Frankrike, nära Geneve, en pärla. http://www.tripadvisor.se/Tourism-g187260-Annecy_Haute_Savoie_Rhone_Alpes-Vacations.html
Det går att sträckköra också – om man delar på körningen.

Huset
Huset har 4 rum och kök, 3 sovrum och 1 allrum.
1 Sovrum med dubbelsäng 160
1 Sovrum med våningssäng
1 Sovrum med dubbelsäng 140

Det finns en stor pool (5 x 10 m) och en stor uteplats. Här kan du sitta och äta din frukost, lunch, middag eller kvällsmat strax efter att du tagit ett dopp i poolen.

Entrén är inbjudande och en mur och växtlighet ser till att du får sola och bada ifred. Ingen insyn finns ifrån väg eller grannar förutom det som syns på bilden. Det är inga trappor in till huset och då det är ett enplanshus anses det till stor del vara handikappvänligt.

Huset ligger högt med en fantastisk utsikt så långt ögat kan nå. På kvällarna lyses horisonten upp av Nimes tända lyktor. Solnedgångar beskådas här i sprakande färger och varför inte sätta sig ner och se ut över vyerna i timtal utan att tröttna.

Köket är fräscht inrett på traditionellt franskt vis med gasolspis och elugn. Vitvarorna är nya och fräscha. Toaletten är helkaklad med dusch och tvättmaskin. Vid huset finns en stor utegrill. Efter en dag i solen så är det skönt att sätta sig under utetaket och inta en måltid bestående av t.ex. grillad svärdfisk eller grillspett. Kanske avsluta dagen med ett sista dopp i poolen.

I huset har vi en pärm med en massa utflyktsmål, GPS-koordinater till bad, sevärdheter m m.
Städning: Man lämnar huset som man fick det. Städgrejer finns på plats. Annars kan vi kanske lösa det med en hjälp vi har på plats.
Sängkläder och handduk tar man med sig. I övrigt finns det mesta man kan behöva.
I kylen finns alltid en flaska vin samt vatten. Bra om man kommer sent.
Oftast har vi även lite tilltugg i frysen.

Väder & Temperatur
Temperaturen i poolen brukar ligga på:
Maj 19-22 grader
Juni 21-24
Juli 24 – 29
Augusti 25-29
September 20-25