Aktiviteter & Utflykter

Massor att göra!

Le grau de roiCevennerna - bada i vattenfall

I Vauvert med omnejd finns massor att göra och många sevärdheter. Här är bara några exempel: Förutom bad i medelhavet (30 min med bil) eller i poolen finns sommarskidåkning på 3600 meter, kanotpaddling, tjurrusning på gatorna, forsränning, loppmarknader, bergsvandring (Cevennerna) kite-surfing, ridning i Carmargue, vinprovning (30 tal gårdar inom gång eller cykelavstånd, 20 minuters bilfärd, marknader, storstadsshopping (Montpellier ca 30 min med bil), kulturella utflykter till romerska lämningar i Arles, Nimes och mycket, mycket mer.

Skidåkning (även sommarskidåkning)
På påsken brukar vi bila till Alpes Duez eller Les deux Alpes (sommarskidåkning på glacier 3600 möh) för grym skidåkning. Från huset är det ca 3,5 h med bil. Även Andorra i Pyrenéerna ligger ca 4 h bort.

ColoseumArena

Kultur & Historia
I Nimes, ca 2 mil ifrån Vauvert, kan du åka och titta på Europas bäst bevarade ”Colosseum”. Den är i bruk och det är ofta olika uppträdanden här. Annars kan man få gå in och skåda ett av Romartidens fantastiska byggverk. En annan imponerande byggkreation sedan romartiden är Pont du Gard. Ett system som byggdes för att forsla vatten.

Cevennerna - bada i vattenfall

Kanoter & Bada i vattenfall

Det finns många ställen kring Vauvert där du kan hyra en kanot. Tag med en picknick och anländ efter några timmar till målet och bli där upphämtad och körd tillbaka till din bil. Det finns många stränder att välja mellan och det tar ca 25 minuter till närmaste strand. Här är stränderna vidsträckta och du slipper trängseln som finns runt Nice, Cannes och övriga turistorter på Rivieran.

 

Marknader
Fransmännen tycks ha en förkärlek till marknader och själva njuter vi av att gå runt att göra fynd eller varför inte köpa av den underbara färska frukten från traktens alla trädgårdar. Restauranger finns det i mängder så när du är trött på att grilla själv kan du ju unna dig en måltid lagad på Sydfranskt vis. Marinerade musslor, ostbricka, fisk och kött av alla de slag, eller kanske en god salladstallrik. Valmöjligheterna är oändliga.

"Tjurspel"

Tjurhetsning (Course)

I Vauvert har man en mindre arena där man med jämna mellanrum utför något som vi får kalla för Tjurhetsning. Här dödar man inte tjuren utan tar poäng ifrån hornen på tjuren. Detta är mycket spännande så om du har chansen så rekommenderar vi att gå och titta på detta ”spectacle”.

Tjurrusning på gatorna (Abbrivado)

Du behöver inte åka till Pamplona i Spanien för att uppleva Tjurrusning på gatorna. I Vauvert och flera andra byar i närheten är tjurrusning på gatorna en regional sport. Bör absolut upplevas. Varken människor eller tjurar skadas.

Fontange de Vacluse är något som värt att ta en titt på. En flod som kommer ur ”intet”. Den strömmar ut ifrån berget och man vet inte säkert varifrån vattnet kommer ifrån. En jämn temperatur på 13 grader väcker ju en del frågetecken…

Golfbana

Spelar du golf så finns många fina golfbanor i området. Men vad vore Provence utan alla vingårdar. Kanske ta en tur och provsmaka de olika vinerna i distriktet….och tårtorna (gateau)…och de färska persikorna…och ostarna…och…